gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Natuurlijke uitstraling

Een cementgebonden gietvloer geeft een zeer natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn cementgebonden gietvloeren erg gemakkelijk in onderhoud en gaan ze tot wel 30 jaar mee!

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over cementgebonden gietvloeren.  Zo lees je over de voor- en nadelen, de kosten en je leest over hoe je kunt besparen op je kosten.

Daarnaast kan je vrijblijvend een offerte aanvragen. Je zult de scherpste aanbiedingen krijgen van verschillende professionals bij jou uit de buurt. Je zit nog nergens aan vast en je kunt op je gemak de prijzen vergelijken.

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer lijkt in eerste opzicht erg op een betonvloer of een kunststof gietvloer, echter zijn er een aantal verschillen met deze vloeren. Een cementgebonden gietvloer wordt gemaakt van een cementgebonden minerale substantie. Deze gietvloer heeft daarom een robuustere uitstraling dan die van een kunststof gietvloer. Een cementgebonden gietvloer lijkt qua uitstraling erg veel op een betonnen vloer, echter is een betonnen vloer niet geschikt voor in huis door de hardheid van het beton. Een betonnen vloer loopt minder fijn, kan slecht tegen temperatuurverschillen en je zult sneller scheurtjes in de vloer krijgen.

De voor- en nadelen van een cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit een cement laag die afgewerkt is met één of meerdere lak- of waslagen. Deze lagen zorgen ervoor dat de cementgebonden gietvloer minder snel vuil wordt en minder snel beschadigt. Een cementgebonden vloer is eigenlijk helemaal geen gietvloer, omdat deze met de hand geëgaliseerd moet worden, in tegenstelling tot een PU of Epoxy gietvloer. Door de overeenkomsten in uiterlijk van de vloer wordt de cementgebonden gietvloer tóch een gietvloer genoemd.

+ Een cementgebonden gietvloer is erg slijtvast
+ Authentiek karakter en een stijlvolle, industriële betonlook
+ Erg makkelijk te combineren met vloerverwarming
+ Een cementgebonden gietvloer heeft een goede kleurvastheid

X Het plaatsen van een cementgebonden gietvloer kost zo’n 5 werkdagen
X Een cementgebonden gietvloer voelt koud aan zonder vloerverwarming
X Een cementgebonden gietvloer is over het algemeen dikker dan andere gietvloeren
X De vloer mag 7 dagen niet belast worden na het gieten ervan

Onderhoud en schoonmaken

Een cementgebonden gietvloer is makkelijk schoon te maken en houden. Geadviseerd wordt om de vloer elke dag te bezemen. In de praktijk zal dit niet elke dag nodig zijn, wel is het belangrijk dit regelmatig te doen. Zand en vuil hebben een schurende werking wat ervoor zorgt dat de vloer op den duur beschadigd kan raken. Stofzuigen met een parketborstel is ook een goede manier om de vloer schoon te houden.

Wil je de vloer reinigen met water en eventuele schoonmaakmiddelen? Let goed op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, dit kan permanent schade aanbrengen aan je vloer.

Enkele voorbeelden van dit soort schoonmaakmiddelen zijn azijn, spiritus, chloor of anti-kalkmiddelen. Het is aanbevolen de vloer te behandelen met speciaal voor gietvloer gemaakte schoonmaakmiddelen. Een klein beetje natuurlijke zeep mag ook gebruikt worden, gebruik niet te veel want dat kan zorgen voor een vettig laagje op de vloer.

Waar kun je een cementgebonden gietvloer leggen?

Tegenwoordig kun je een cementgebonden gietvloer bijna overal (laten) leggen. Een aantal jaar geleden werd het sterk afgeraden een cementgebonden gietvloer als badkamervloer te gebruiken omdat beton van nature een open structuur heeft en dus niet waterdicht is. Tegenwoordig kun je ook in je badkamer zo’n vloer gebruiken, mits deze behandeld is met een speciale coating. Deze coating zorgt in principe voor een onzichtbaar laagje op de vloer waar geen vloeistoffen door trekken.

Een cementgebonden kan ook buiten gelegd worden wanneer deze op een juiste manier wordt afgewerkt. Let wel op: cementgebonden gietvloeren worden buiten afgeraden wanneer deze bloot worden gesteld aan bijvoorbeeld veel sneeuw en regen.

Wat kost een cementgebonden gietvloer?

Voor een vloeroppervlakte van 20m2 tot 50m2 betaal je meestal een vast bedrag tussen de €4000 en €5000. Hoe groter de oppervlakte, hoe minder je betaalt per vierkante meter. Tussen de 50m2 en 100m2 is de gemiddelde prijs zo’n €75 per vierkante meter, deze prijs kan aflopen tot zo’n €60 per vierkante meter bij een oppervlakte van 200m2.

Dit zijn de gemiddelde kosten exclusief BTW, ben je benieuwd wat een cementgebonden gietvloer voor jou kost? Vraag een gratis offerte bij ons aan en wij vergelijken de goedkoopste vakmannen uit uw buurt.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Cementgebonden gietvloer leggen

Het leggen van een cementgebonden gietvloer vergt veel ervaring en is in veel gevallen dus geen klus voor de handige doe-het-zelver. De vakman begint met de voorbereiding van de ondergrond. Een cementgebonden gietvloer kan op veel ondervloeren geplaatst worden, wel moet de ondergrond vlak en vormvast zijn.

Na het schuren en klaarmaken van de ondergrond maakt de vakman het cement klaar, dit kan bij iedereen anders zijn omdat dit afhankelijk is van de omgeving en ondergrond. Wanneer het cement bereid is zal deze in één keer gestort en vlakgemaakt worden. Na het drogen van de vloer wordt deze gepolijst, dit zorgt ervoor dat de vloer een betonlook krijgt.

Voor extra bescherming kunnen nog extra coatinglagen aangebracht worden. Welke coatinglagen je aanbrengt hangt af van waar de vloer voor wordt gebruikt en wat jouw wensen zijn.

Vloerkleuren

Net als bij de kunststof gietvloeren, zijn ook cementgebonden gietvloeren leverbaar in alle RAL-kleuren. Toch zijn grijs en beige de populairste kleuren omdat deze tijdloos zijn en bij bijna elk type interieur passen. Let er wel op dat de kleuren van cementgebonden gietvloeren vaak wat doffer zijn dan die van kunststof gietvloeren, omdat ze gemengd worden met cement.

De manier van afwerking heeft ook effect op de uiteindelijke look van de vloer. Verschillende soorten coatings hebben verschillende effecten op de vloer.

Offertes op maat ontvangen?

Kies bij het leggen van een cementgebonden gietvloer voor een specialist. Het leggen van een cementgebonden gietvloer is vakwerk. Verzeker jezelf van een goed resultaat!

Ben je benieuwd naar wat een cementgebonden gietvloer voor jou kost? Wij zoeken de beste specialisten bij jou uit de buurt, door de prijzen te vergelijken vind je snel en gemakkelijk de specialist met de laagste kosten. Het aanvragen van offertes is gratis, je zit nergens aan vast!

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.