gietvloer

Coatingvloer

Coatingvloer

Hoewel een coatingvloer erg veel op een gietvloer lijkt, zijn deze twee type vloeren niet hetzelfde. Een gietvloer bestaat uit veel verschillende lagen, terwijl dit bij een coatingvloer maar 1 of 2 lagen zijn.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer bestaat uit 1 of 2 vloercomponenten die gemaakt wordt van polyurethaan, epoxy of acrylaat. Een coatingvloer lijkt qua uiterlijk erg veel op een gietvloer, maar is toch anders. Een coatingvloer heeft een hele dunne laagdikte die wordt aangebracht met een roller. Meestal is deze laag niet dikker dan 1 millimeter, dit maakt de coatingvloer prijstechnisch aantrekkelijk. Doordat de coatingvloer zo dun is, is de ondervloer vaak nog zichtbaar. Dit maakt het leggen van een coatingvloer niet erg aantrekkelijk in leefruimtes, omdat ook de oneffenheden van de ondervloer zichtbaar blijven. Coatingvloeren worden vaak gelegd in bedrijfspanden, werkplaatsen en garages, omdat ze vloeistofdicht en erg belastbaar zijn.

De basis van een coatingvloer is epoxyhars. Aan de epoxyhars worden kleur- en vulstoffen toegevoegd. Een coatingvloer is leverbaar in alle standaard- en RAL-kleuren. Er kunnen ook vlokken gestrooid worden in een coatingvloer, dit geeft een totaal ander beeld dan een standaard coatingvloer.

De voordelen van een coatingvloer

Coatingvloeren bieden veel voordelen. Zo is een coatingvloer waterdicht, dit maakt een coatingvloer geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld een badkamer of andere vochtige ruimtes. Een coatingvloer is ook erg makkelijk om schoon te maken en schoon te houden. Doordat er niks in de vloer kan trekken, blijven vuil en vlekken op het oppervlak liggen.

Een ander voordeel is dat een coatingvloer altijd warm aanvoelt, mocht je de vloer nog steeds te koud vinden dan is deze makkelijk te combineren met vloerverwarming, omdat de coatingvloer warmte goed geleidt. Een coatingvloer is hoog belastbaar en flexibel. Daarnaast zal de vloer niet snel beschadigd raken. Een ander voordeel van een coatingvloer is dat coatingvloeren geluiddempend werken. Tot slot is een coatingvloer brandvertragend, dit geeft veel extra tijd tijdens een brand om te blussen of hulpdiensten in te schakelen.

Hoe duur is een coatingvloer?

Een coatingvloer is één van de goedkoopste vloeren in zijn soort. Doordat de vloer maar uit 1 of 2 componenten bestaat is hij gemakkelijk te leggen en is de prijs dus ook lager dan die van een gietvloer. Tot een oppervlakte van 50m² betaal je meestal een vaste prijs van zo’n €2100 euro. Voor een oppervlak van 50m² tot 100m² betaal je gemiddeld zo’n €40 tot €45 per vierkante meter. Vanaf 100 vierkante meter betaal je nog maar zo’n €30 per vierkante meter.
Voor oppervlakten groter dan 150m² is de gemiddelde prijs nog maar €26 per vierkante meter.

De prijs van een coatingvloer kan voor iedereen anders zijn. Enkele factoren die worden meegerekend zijn het soort ondervloer, de staat van de ondervloer, de grootte en dikte. Epoxy als basis voor de coatingvloer is het goedkoopst. Ben je benieuwd wat een coatingvloer voor jou kost? Vraag vrijblijvend offertes aan bij ons en krijg meerdere prijsopgaves toegestuurd van verschillende specialisten bij jou uit de buurt.

Hoe wordt een coatingvloer gelegd?

Het leggen van een coatingvloer is relatief makkelijk vergeleken met andere (giet)vloeren. Wanneer de ondervloer is geëgaliseerd kan de primerlaag aangebracht worden. Wanneer deze is gedroogd wordt er een afwerklaag aangebracht. Als de coating droog is, wordt er een toplaag aangebracht die een matte of zijdeglans uitstraling geeft. Het aanbrengen van de verschillende lagen wordt met een roller gedaan, omdat het een erg dunne laag dient te zijn.

Hoe reinig je een coatingvloer?

Een coating heeft een dichte structuur, waardoor het geen stof of vuil opneemt. Viezigheid is gemakkelijk te verwijderen met een stofdoekje of stofzuiger. Gebruik bij het stofzuigen wel een zachte borstel, zo voorkom je krassen van zand of ander hard vuil op je vloer. Zorg dat je af en toe de vloer met een dweil schoonmaakt, gebruik hiervoor het liefst geen zeephoudende middelen. Zeephoudende schoonmaakmiddelen maken een coatingvloer vettig. Je kunt het beste schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal gemaakt zijn voor giet- of coatingvloeren, deze maken je vloer niet vettig en laten geen vlekken achter.

Soms kan het lijken alsof je een kras hebt in de vloer, echter zie je meestal alleen het vuil wat in het krasje zit. Wanneer je dit schoonmaakt is een kras nauwelijks meer zichtbaar. Wil je strepen van bijvoorbeeld schoenzolen verwijderen van je coatingvloer? Gebruik hier dan een vezeldoekje voor. Blijven de strepen zitten, gebruik dan coatingreiniger met een oplossende werking. Spray de vlekken in en verwijder de vlekken na 5 minuten intrekken met een natte doek. Gebruik nooit schuursponsjes op een coatingvloer!

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Tips om je coatingvloer te beschermen

Een coatingvloer schoonmaken is makkelijk, maar omdat voorkomen beter dan genezen is, geven we je deze tips om je coatingvloer te beschermen!
- Voorkom krassen op je vloer door viltjes onder je stoelpoten vast te maken.
- Til voorwerpen op de vloer altijd op in plaats van deze te schuiven.
- Gebruik zo weinig mogelijk schoonmaakmiddelen.
- Laat niemand op een natte coatingvloer lopen.

Gratis offertes voor een coatingvloer ontvangen?

Kies bij het leggen van een coatingvloer voor een expert en verzeker jezelf van correcte plaatsing en een kwalitatief eindresultaat. Vraag via ons contactformulier vrijblijvend offertes aan: je zit dus nergens aan vast! Wij gaan voor je opzoek naar specialisten bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen zelf en kies voor een professioneel gelegde coatingvloer voor de laagste prijs.

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.