De voordelen van een coatingvloer

Coating

Dompel jezelf onder in de wereld van coatingvloeren, de vloer die jouw huis een flinke dosis stijl en bruikbaarheid geeft. Maar wat zijn coatingvloeren precies? Misschien heb je weleens gehoord van coatingvloeren, maar je weet niet precies wat ze inhouden. Geen zorgen! Hier ga ik je alles vertellen wat je moet weten over coatingvloeren, van de installatie tot het onderhoud en de voordelen ervan.

Wat zijn coatingvloeren?

Coatingvloeren zijn dunne lagen van hars die over een bestaande vloer worden aangebracht om een naadloze en duurzame afwerking te creëren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals epoxy, polyurethaan en acryl. Daarnaast is er heel veel mogelijk qua stijlen en soorten afwerkingen.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer?

Hoewel coatingvloeren en gietvloeren op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er wat belangrijke verschillen. Een gietvloer is dikker dan een coatingvloer en wordt direct op de ondervloer gegoten, waardoor een robuuste afwerking ontstaat. Het aanbrengen van een gietvloer kost meer geld, tijd en inspanning. Het resultaat is een stevige en duurzame vloer die geschikt is voor intensief gebruik. 

Aan de andere kant wordt een coatingvloer dunner aangebracht, meestal enkele millimeters dik. Dit wordt over een bestaande vloer aangebracht om deze te versterken en te beschermen. Hoewel coatingvloeren minder duurzaam zijn dan gietvloeren, zijn ze zeer geschikt voor veel toepassingen vanwege hun gemakkelijke installatie, onderhoudsgemak en lage prijs. 

Installatie van coatingvloeren

De installatie van coatingvloeren is relatief eenvoudig en kan worden uitgevoerd door onze professionele vloer installateurs. Eerst wordt de bestaande vloer goed gereinigd en voorbereid zodat de coating hier goed aan vast blijft zitten. Vervolgens wordt de coating aangebracht met behulp van speciale gereedschappen en technieken. Na het aanbrengen moet de coating enige tijd uitharden voordat je weer op de vloer kan lopen.

Onderhoudsvriendelijk

Een van de grote voordelen van coatingvloeren is het eenvoudige onderhoud. Omdat ze geen voegen en naden hebben, zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is meestal voldoende om de vloer schoon en fris te houden. Daarnaast kunnen coatingvloeren worden afgewerkt met een beschermende coating om ze nog beter bestand te maken tegen krassen, vlekken en slijtage.

Zo ontvingen wij laatst deze positieve recensie van een klant:

‘’Na lang twijfelen heb ik eindelijk besloten om een coatingvloer te laten installeren, en ik moet zeggen dat het mijn verwachtingen heeft overtroffen. Mijn vloer ziet er niet alleen supermooi uit, maar het voelt ook stevig aan. Wat me het meest verbaasde, is hoe gemakkelijk het is om schoon te maken. Met een druk huishouden en drie kinderen is dat echt fijn! Ik hoef me geen zorgen meer te maken over krassen of vlekken, en het beste is dat mijn vloer nog steeds zo nieuw oogt als op de eerste dag. Ik kan eerlijk zeggen dat een coatingvloer de beste keuze is geweest voor mijn huis.’’

Voordelen van coatingvloeren

Coatingvloeren bieden verschillende voordelen vergeleken met traditionele vloerbedekkingen. Ze zijn duurzaam, bestand tegen slijtage en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je je vloer kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieur. Ook zijn coatingvloeren naadloos,  wat ideaal is voor mensen met allergieën.

Transformeer je huis

Coatingvloeren zijn een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke en mooie vloerbedekking. Of je nu je woonkamer, keuken, badkamer of zelfs je garage wilt renoveren, een coatingvloer kan de perfecte oplossing zijn. Neem vandaag nog contact op met team Gietvloeren-tip om meer te weten te komen en advies te krijgen over jouw nieuwe coatingvloer!

Laat een reactie achter