gietvloer

Egaline vloer

Een egaline vloer

Een egaline vloer bestaat uit een mengsel van cement en verschillende kunstharsen. Een egaline vloer wordt bijna altijd gebruikt als een egaliserende laag voor de ondervloer. Toch zie je af en toe een egaline vloer gelegd worden als toplaag.

De voor- en nadelen van een egaline vloer

Een egaline vloer werkt egaliserend, dit betekent dat wanneer je de vloer giet, deze zelf de oneffenheden eruit haalt en egaal wordt. Het grootste voordeel van een egaline vloer is dat wanneer deze is opgedroogd, de vloer perfect is om een gietvloer op te leggen. Een egaline vloer zorgt voor een perfecte hechting van de ondervloer aan de gietvloer, ook trekt de vloer in gaten en scheuren van de ondervloer en hardt deze op.
Een nadeel van het leggen van een egaline vloer als toplaag is dat de vloer makkelijker scheurt of breekt dan andere vloeren. Door het drogingsproces en de samenstelling van het mengsel is de kans groot dat er scheurtjes ontstaan bij het opdrogen of later bij belasting van de vloer. Ook is er risico op vlekvorming op de vloer, die onregelmatigheden blijven ook zichtbaar na het aanbrengen van een coating over de vloer.

De afwerking

Wanneer de egaline vloer is gedroogd en uitgehard, heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om de vloer te coaten voor een snelle afwerking en bescherming van de vloer. Let er wel op dat alle beschadigingen aan een onafgewerkte egaline vloer altijd zichtbaar zullen zijn, ook na afwerking van de vloer. Door het aanbrengen van een coating wordt de vloer vloeistofdicht en blijft onder andere vuil en stof erop liggen. Een egaline vloer als toplaag gebruiken is niet aangeraden. Aanbevolen wordt om een gietvloer te leggen over de egaline vloer. Ook kan er gekozen worden om bijvoorbeeld tapijt of laminaat te gebruiken als afwerkvloer.

Kies je er toch voor om een egaline vloer als toplaag te gebruiken, dan kun je nog optische aanpassingen doen. Denk hierbij aan een kleurentint aanbrengen aan de vloer of het strooien van vlokken, dit geeft de vloer een robuustere uitstraling.

Hoe wordt een egaline vloer gelegd?

We zullen je per stap uitleggen hoe een egaline vloer wordt gelegd.

Stap 1: Ondergrond voorbereiden
Voor de egaline gestort kan worden, moeten we eerst de ondergrond zo goed mogelijk voorbereiden. Dit betekent dat alle gaten in de ondervloer eerst gevuld moeten worden met epoxymortel. De scheuren moeten behandeld worden met krammen, glasvlies en epoxy. Wanneer dit goed gedroogd is, dient er een primerlaag aangebracht te worden aan de ondergrond. Indien nodig wordt hiervoor een primer met epoxyhars gebruikt.

Stap 2: Egalisatiemortel maken en storten
Op basis van jouw wensen wordt een egalisatiemortel gemaakt die vervolgens over de kale vloer gestort wordt. Dit mengsel wordt verdeeld en egaliseert zichzelf. De dikte van een egaline vloer is ongeveer tussen de 3 en 10 millimeter.

Stap 3: Egaline vloer laten drogen
Het ligt er natuurlijk aan hoe dik de vloer is gelegd en hoe de ventilatie is, maar gemiddeld rekenen we ongeveer 1 dag drogen per gelegde millimeter egaline vloer. Wanneer de vloer 10 millimeter dik is gelegd, dient deze dus 10 dagen te drogen.

Stap 4: Egaline vloer opschuren
Als de egalisatiemortel gedroogd is, is de vloer helemaal vlak en zonder oneffenheden. Om hier zeker van te zijn, wordt de vloer opgeschuurd.

Stap 5: Afwerking van de vloer
Zoals eerder benoemd is een egaline vloer geen gewenste toplaag, maar een onderlaag. Je kunt het best voor gietvloer kiezen als toplaag, deze zijn makkelijk in onderhoud, scheurvrij, belastbaar en aan te brengen in verschillende kleuren en structuren.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Wat kost het leggen van een egaline vloer?

Het leggen van een egaline vloer kun je het beste laten uitvoeren door het bedrijf dat ook de gietvloer legt. Hierdoor bespaar je kosten en weet je zeker dat het goed gedaan wordt. De kosten van het leggen van een egaline vloer liggen tussen de 10 en 25 euro per vierkante meter, dit is gebaseerd op de grootte van het oppervlak dat gelegd moet worden. Wanneer de ondergrond van hout is of de ondervloer moet opgevuld of opgehoogd worden dan kunnen de kosten stijgen tot tussen de 45 en 75 euro per vierkante meter.

Zelf leggen of uitbesteden?

Voor het leggen van een egaline vloer is het aanbevolen dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Het zelf leggen van een egaline vloer is lastig, omdat de vloer na het leggen helemaal strak moet zijn en geen oneffenheden mag bevatten. Wanneer de vloer niet helemaal even is, kan dit problemen geven bij het afwerken van de vloer. Een gespecialiseerd bedrijf zal eerst de ondervloer klaar maken, dit houdt in dat eventuele beschadigingen in de ondervloer gerepareerd worden en dat de vloer recht is om de egaline aan te brengen. Door het uitbesteden van het leggen van de vloer ben je ook direct verzekerd tegen alle vorm van schade of het foutief leggen van de vloer. Weet je niet welke vloerlegger betrouwbaar is? Ga voor een vloerlegger met een keurmerk.

Egaline vloer laten leggen? Ontvang gratis offertes op maat!

Ben je opzoek naar een professioneel bedrijf voor het leggen van jouw vloer? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang van verschillende specialisten bij jou uit de buurt een prijs op maat. Het aanvragen van offertes kost geen geld en je zit nergens aan vast!

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.