gietvloer

Epoxyvloeren, stijlvol en beresterk voor woningen, winkels en bedrijven

Epoxy gietvloeren

Een epoxy gietvloer heeft meerdere voordelen ten opzichte van beton. Ten eerste is het materiaal twee keer zo sterk als beton, terwijl het een veel lager gewicht heeft. Het is niet alleen bestand tegen schade door zware machines, maar ook tegen chemische middelen. Dat maakt een epoxy gietvloer uitermate geschikt voor een industriële omgeving.

Voordelen epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is volledig naadloos en daarom ook vloeistofdicht. Dit maakt het eenvoudig om de omgeving schoon te houden, wat een voordeel is voor een werkplek waar hygiëne op de eerste plaats staat. Daarnaast is het materiaal ontzettend sterk en bestand tegen chemische belasting, waardoor het erg geschikt is voor vloeren die veel te verduren krijgen. Met name in de industriële bouw wordt epoxy veel gebruikt om deze redenen.

Toepassingen

De duurzaamheid van epoxy maakt het heel toepasbaar voor industrievloeren. Daarnaast is het ook geschikt voor andere bedrijfsruimtes, winkels en commerciële ruimtes waar de vloer bepalend is voor de uitstraling. Het materiaal heeft een strakke uitstraling en is onderhoudsvrij, wat het ook geschikt maakt voor showrooms en ruimtes waar men graag effecten op de vloer wil zien, zoals een logo van een bedrijf of een reclameboodschap. Ook staat het materiaal goed in moderne interieurs, al voelt het door zijn hardheid minder comfortabel.

Epoxy coating

Naast de verwerking van epoxy in de gehele vloer kun je ook kiezen voor een epoxy coating over de bestaande ondergrond. Dit is meestal een afwerking van 0,1 tot 0,3 millimeter dik. De epoxy wordt volledig naadloos aangebracht en heeft grotendeels dezelfde voordelen als een volledige gietvloer. Een coating is waterdicht en bestand tegen chemische middelen, maar goedkoper dan een volledige vloer van hetzelfde materiaal. Bovendien wordt een coating in een dunne laag aangebracht, waardoor de verwerkingstijd korter is en het sneller uithardt. Op deze manier hoeven bestaande bedrijven niet lang te wachten tot de ruimte weer gebruikt kan worden of de zaak weer open kan.

Verwerking

Het aanbrengen van een epoxy gietvloer laat je het beste door vakmannen doen om risico’s te verminderen. Er is namelijk sprake van een chemisch mengproces dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Onze vakmannen weten precies welke procedures er gevolgd moeten worden en beschikken over de juiste kennis en beschermende kleding om de klus veilig te klaren. Daarnaast zorgen zij voor de juiste ventilatie in de ruimte.

Ondervloer coating

De ondergrond waarover een epoxy coating wordt aangelegd moet eerst worden voorbehandeld. De vloer moet ruwer gemaakt worden of juist gladder. De experts van Gietvloeren-tip weten precies welke behandeling je vloer nodig heeft voordat de coating wordt aangelegd. De ondervloer moet tevens volledig stabiel zijn, omdat de epoxy kan scheuren wanneer er beweging in komt. Het is namelijk niet buigzaam zoals bijvoorbeeld polyurethaan.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Onderhoud

Het schoonhouden van een epoxy gietvloer is vrij gemakkelijk. Dit doe je bijvoorbeeld met een zachte bezem, een stofzuiger met parketborstel of met een dweil. Zorg er wel voor dat je zand op de vloer snel opruimt, anders kan het krassen in de ondergrond veroorzaken. Eventuele kalkresten maak je gemakkelijk schoon met een oplossing van azijn.