gietvloer

Vloerverwarming in je gietvloer: dat is efficiënt verwarmen

Een warm aanvoelende vloer

Een gietvloer in combinatie met een leuke inrichting, zoals een mooi kleed of bijpassende meubelen brengt een warme sfeer in jouw woonruimte. Maar wij kunnen ervoor zorgen dat jouw gietvloer ook nog eens écht lekker warm aanvoelt door middel van een vloerverwarming. Door het flexibele materiaal verspreidt de warmte zich zonder problemen, hierdoor bespaar je tevens op de energiekosten.

Aandachtspunten

In principe is het mogelijk om voor elke soort gietvloer een vloerverwarming aan te leggen. Echter moet je per materiaal wel rekening houden met een aantal factoren.

Beton

Hoewel beton minder gevoelig is voor slijtage door bijvoorbeeld schuiven met meubels, naaldhakken of harde nagels van jouw huisdieren is er bij een te dunne vloer wel kans op scheurvorming. Door de warmte zet de vloer namelijk uit. Dit voorkomen wij door de gietvloer op te bouwen in meerdere lagen en de toevoeging van uitzetvoegen. In de verschillende lagen zorgen wij voor onder andere een stevige fundering, een uitvullaag en voldoende isolatie. De uitzetvoegen houden de werking van de vloer in toom wanneer deze uitzetten en weer krimpen door de temperatuurverschillen.

Hout en tegels

Ook wanneer je gietvloer een ondergrond heeft van hout of tegels, leggen onze specialisten zonder problemen een vloerverwarming aan. Voorwaarde is wel dat deze vloeren stabiel en vlak zijn, zodat de warmte goed verdeeld kan worden over de hele vloer.

Epoxy, geen vloerverwarming mogelijk

Een betonvloer opgebouwd uit verschillende lagen is in combinatie met uitzetvoegen stevig genoeg om alle bewegingen op te vangen. Heb je een gietvloer van epoxy? Dan gaat het niet lukken om dit te combineren met een vloerverwarming. Het materiaal is hard en stevig, maar niet flexibel genoeg om alle bewegingen van de vloer op te vangen. Hierdoor krijg je binnen mum van tijd scheuren op je gietvloer. In dit geval is het aan te raden om alleen gebruik te maken van radiatoren aan de wand.

Voordelen gietvloer vloerverwarming

Een vloerverwarming in je gietvloer heeft veel voordelen:

  • Besparing van jouw woonruimte

De vloerverwarming in jouw gietvloer zorgt voor een goede verdeling van de warmte in de woonruimte. Hangen er een aantal radiatoren in deze ruimte? Deze heb je voortaan niet meer nodig, de vloerverwarming alleen is voldoende. Zo bespaar jij op je energiekosten.

  • Koelt niet snel af

Vergeet je voor het slapengaan ook altijd om je verwarming lager te zetten? Maar is op tijd de verwarming lager zetten geen optie, omdat je dan rillend je bed inkruipt? Je gietvloer houdt de warmte van de vloerverwarming nog een tijdje vast. Zo kan je gerust een uur tot anderhalf uur voor het slapengaan de thermostaat al op een lage stand draaien.

  • Vloerverwarming per ruimte

Kan je wel wat extra warmte gebruiken in je woonkamer, maar moet je slaapkamer lekker koel blijven? Bij een vloerverwarming in je gietvloer bepaal je zelf voor welke ruimte je de thermostaat hoger zet.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.