gietvloer

Gietvloer met vloerverwarming

Gietvloer met vloerverwarming

Vaak last van koude voeten thuis? Dan is het wellicht tijd voor vloerverwarming. Vloerverwarming is erg goed te combineren met gietvloeren. Het hebben van vloerverwarming is niet alleen fijn, het ziet er ook stijlvoller uit, omdat je geen radiatoren meer aan de muren hebt.

Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

De combinatie van vloerverwarming en gietvloeren heeft enkele voordelen. De combinatie geeft een warm en comfortabel gevoel, de egale structuur van gietvloeren maakt het erg aangenaam om op blote voeten over de vloer te lopen. Doordat de vloer er erg strak uit ziet, is het fijn dat de verwarming in de vloer zit, hiermee voorkom je lelijke radiatoren op ongewenste plekken. Ook voor je portemonnee is het fijn om vloerverwarming in een gietvloer te hebben. De vloer wordt extra geïsoleerd door de vloerverwarming waardoor warmte beter blijft hangen in een ruimte en je uiteindelijk flink zult besparen op je energiekosten. Tot slot is het leggen van vloerverwarming relatief goedkoop wanneer je dit laat leggen door hetzelfde bedrijf als die je vloer legt.

Welke gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Een gietvloer is één van de meest geschikte vloeren om te combineren met vloerverwarming. Het is belangrijk om het juiste type gietvloer te kiezen die genoeg kan krimpen en uitzetten bij temperatuurverandering.

1. Polyurethaan kunstharsvloer

Een groot voordeel van een kunstharsvloer is dat deze goed te combineren is met vloerverwarming. Kies hiervoor wel een PU (polyurethaan) gietvloer. Polyurethaan is een goede geleider, en doordat de vloer elastischer is dan andere gietvloeren zul je geen scheuren in je vloer krijgen. Ook de dikte (ongeveer 3mm) is een voordeel, hierdoor gaat er weinig warmte verloren.

2. Troffelvloer met vloerverwarming

Een troffelvloer is door zijn open structuur een geschikte vloer voor vloerverwarming. Doordat de vloer een goede isolatie en doorlaatbaarheid heeft, bespaar je een hoop geld op je energierekening. Je energieverbruik met een troffelvloer met vloerverwarming ligt ongeveer 30% lager dan bij andere soorten vloeren.

3. Epoxy gietvloer met vloerverwarming

Een epoxy gietvloer is één van de populairste gietvloeren. Voor vloerverwarming is dit niet de meest ideale vloer. Doordat de epoxyvloer weinig kan krimpen en uitzetten is de kans op scheurtjes in de vloer groter dan bij andere vloeren. Een PU-vloer is beter te combineren met vloerverwarming.

4. Cementgebonden gietvloer met vloerverwarming.

Een cementgebonden gietvloer is eigenlijk geen echte gietvloer, omdat deze vloer zichzelf niet egaliseert na het smeren. Hier is echt vakwerk voor nodig om de vloer recht te krijgen. De combinatie van deze vloer met vloerverwarming ligt aan de samenstelling en dikte van de vloer. Wanneer de vloer te dik gelegd is of het mengsel te veel cement bevat kan dit slecht zijn voor vloerverwarming. Over het algemeen is een cementgebonden gietvloer prima te combineren met vloerverwarming.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

Vraag bij ons vrijblijvend offertes aan voor een gietvloer met vloerverwarming op maat. Dankzij onze vele partners zijn er altijd vakmannen in jouw buurt te vinden. Vergelijk verschillende offertes en bespaar geld! Offertes zijn gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.