Gietvloeren leggen
Gietvloer voor particulieren en bedrijven
Vroeger werden gietvloeren alleen gebruikt in bedrijfspanden. Gietvloeren werden vaak nog niet geassocieerd met strakke modieuze vloeren in woningen. Tegenwoordig zie je het steeds vaker en is het al een trend. Gietvloeren hebben veel voordelen tegenover andere soorten vloeren.
In bedrijfspanden zie je tegenwoordig niet alleen gietvloeren in fabrieksruimtes, maar ook steeds vaker op kantoor- en vergaderruimtes en in kantines. Voor kantoren is een PU-vloer het meest geschikt. Wil je een gietvloer in een fabrieksruimte? Kies dan voor een Epoxy vloer.
Voordelen van een gietvloer
Gietvloeren worden steeds populairder. Je ziet ze tegenwoordig in veel nieuwbouwwoningen of bedrijfspanden. Ze geven een strakke en luxueuze uitstraling, zijn goedkoop, naadloos en makkelijk te combineren met vloerverwarming. Een gietvloer kent veel voordelen en is makkelijk te leggen. We zetten alle voordelen voor je op een rij:
Buiten het feit dat gietvloeren er stijlvol en strak uitzien zijn ze ook nog erg functioneel.
Een naadloze epoxy gietvloer is vloeistofdicht, extreem makkelijk schoon te maken en bijna onderhoudsvrij. Doordat de vloeren vloeistofdicht zijn, zijn ze ook toe te passen in vochtige ruimtes (ook met vloerverwarming). Een gietvloer kent de volgende voordelen:
- Naadloze en hygiënische vloer
- Vloeistofdicht
- Ruime kleurkeuze
- Combineren met vloerverwarming
- Lange levensduur
- Onderhoudsvriendelijk
Hoe leg je een gietvloer?
Het leggen van een naadloze gietvloer kent verschillende stappen. In totaal kost het leggen van een gietvloer 3 tot 5 dagen. Het leggen van een gietvloer vereist een goede voorbereiding en eindigt met een goede afwerking.
Stap 1. Egaliseren
Een gietvloer wordt gegoten op een ondervloer. Deze ondervloer dient vlak te zijn wanneer erop gegoten wordt, zo voorkom je oneffenheden in de vloer. Eventueel kan je eerst een klein laagje gieten om de ondervloer egaal te maken. Een ondervloer van beton, tegels, chape of natuursteen is zeer geschikt als ondervloer, wel dient deze eerst opgeruwd te worden. Houten vloeren kunnen ook gebruikt worden als ondervloer wanneer deze stevig genoeg zijn. Een extra geluidsisolerende laag is dan wel vereist.
Stap 2. Primer aanbrengen
Bij het gieten van een gietvloer moet je ervoor zorgen dat de vloer goed hecht aan de ondervloer, dit doe je door middel van het aanbrengen van een primer aan de ondervloer. Let wel op dat je de juiste primer gebruikt bij de juiste ondervloer. Bij een betonnen of stenen ondervloer wordt een impregnerende primerlaag aangebracht, bij zanderige ondervloeren wordt een transparante primerlaag gebruikt.
Stap 3. Schrap laag aanbrengen
Om een gietvloer geëgaliseerd en vloeistofdicht te maken dient er een schrap laag aangebracht te worden. Deze laag wordt aangebracht op de primerlaag. Naast het vloeistofdicht maken en egaliseren dient deze laag ook voor een extra sterke hechting met de epoxy of PU vloer.
Stap 4. Gietvloer leggen
Na het aangebracht hebben van de eerste lagen is het voor de vakman nu tijd om de vloer te gieten. De vloer wordt van buiten naar binnen gegoten. Omdat een gietvloer vaak in 3 lagen wordt gegoten, duurt het leggen ervan minimaal 3 dagen. Elke laag moet 24 uur drogen. Wanneer de laatste laag is gegoten is het goed om de vloer nog enkele dagen te laten uitharden zodat er geen blijvende schade aan de vloer kan ontstaan.
Stap 5. Plaatsen van de coating laag
Wanneer de gietvloer gelegd en uitgehard is zal er nog een laatste laag aangebracht worden. Je hebt de keuze uit een matte, glanzende of transparante coating laag. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer enigszins beschermd is tegen val en stootschade, ook al is de laag maar 1 millimeter dik.
Contact
Gietvloer onderhouden
Het onderhouden van een gietvloer is erg gemakkelijk door de naadloze aansluitingen. Daarna trekken gietvloeren geen stof of vuil meer aan. De vloeren zijn sterk en vloeistofdicht waardoor ze lang meegaan. U kunt zo vaak als nodig de vloer afnemen met een microvezeldoek om stof te verwijderen. Bij lichte vervuiling kunt u de vloer afnemen met een vochtige mop, eventueel met schoonmaakmiddel. Let wel op dat u geen heftige schoonmaakmiddelen gebruikt, dit kan nare plekken op de vloer geven. Vlekken van bijvoorbeeld koffie of wijn moeten direct verwijderd worden. Vlekken die in de vloer getrokken zijn, zijn moeilijk te verwijderen.
Gietvloer keurmerken
Het leggen van een gietvloer is een kostbare uitgave. Belangrijk is dat je van tevoren op de hoogte bent van de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende soorten gietvloeren. Het wordt ten alle tijden aangeraden om voor een gietvloer met keurmerk te gaan. Voor gietvloeren bestaan verschillende keurmerken:
- Het EKO-keurmerk: Gietvloeren die dit keurmerk dragen zijn biologische gietvloeren.
- Het NOA-keurmerk: Dit is het keurmerk voor gietvloerleggers. Bij deze brancheorganisatie zitten ervaren leggers die gietvloeren leggen op een kwalitatieve manier.
- Het TBA-keurmerk: Het TBA-keurmerk staat voor garantie op alle eigenschappen van kunststof gietvloeren.
Zelf leggen of uitbesteden?
Het leggen van een gietvloer wordt in de meeste gevallen uitbesteed omdat het specialistisch werk is. Het zelf leggen van een gietvloer is echter niet onmogelijk. Wanneer je er niet zeker van bent of je zelf foutloos een vloer kunt leggen dan is het verstandig dit door een gespecialiseerd iemand te laten doen. Voor het leggen van een gietvloer heb je de juiste spullen en het juiste gereedschap nodig.
Waarom een specialist inhuren? Door een vloer te laten leggen door een vakman ben je verzekerd van een kwalitatief resultaat. Daarnaast krijg je in veel gevallen ook nog eens garantie bij het laten leggen van een vloer. Hierdoor ben je een tijd verzekerd tegen val- en stootschade. Maar ook tegen schade die pas later kan optreden door het onjuist leggen van de vloer. Tot slot helpt een vakkundig bedrijf je ook met advies geven welke gietvloer het beste past bij jou.
Gratis offerte voor een gietvloer ontvangen?
Kies bij het leggen van een gietvloer voor een expert en verzeker jezelf van correcte plaatsing en een kwalitatief eindresultaat. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan: u zit dus nergens aan vast!
Wij gaan voor je opzoek naar specialisten bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen zelf en kies voor een professioneel gelegde gietvloer voor de laagste prijs.
Ons netwerk opereert door heel Nederland
Heb je vragen?
Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.
Coatings
Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.