Hoe houd ik mijn gietvloer schoon?

De gietvloer staat erom bekend dat hij niet snel vies wordt, mede door de naadloze uitwerking. Maar net als elke andere vloer moet je hem wel schoonmaken. Een gietvloer kan namelijk na langere tijd beschadigd raken door scherpe vuilresten. Dit wil je uiteraard voorkomen door je gietvloer goed schoon te houden. Maar hoe houd je een gietvloer nu precies schoon? En wat komt daar allemaal bij kijken? Onze gietvloerspecialist legt je uit hoe dit in zijn werk gaat en geeft daarbij nog een aantal tips om je gietvloer blinkend schoon te houden.

Verschillende manieren om schoon te maken

Je kunt een gietvloer schoonmaken met verschillende reinigingsmethoden. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel een gietvloer er strak en modern uitziet, hij door de zachte uitwerking ook kwetsbaar is. Hier volgen een aantal reinigingsmethoden om je gietvloer schoon te maken.

Droge reiniging

De droge aanpak is snel, simpel en gemakkelijk. In een korte tijd kun je je gietvloer ontdoen van vuil en stofresten door bijvoorbeeld een swiffer te gebruiken. Natuurlijk kun je ook altijd nog gebruik maken van de oude vertrouwde stofzuiger. Let er wel op dat je dit voorzichtig doet. Veeg groot vuil op met een veger en blik. Als je dit ook met een zachte borstel doet, hoef je je beslist geen zorgen te maken over beschadigingen aan de vloer.

Natte reiniging

Een gietvloer heeft een hoge poriëndichtheid. Dit betekent dat je ook met een natte reinigingsmethode de vloer schoon kunt maken . Maak bijvoorbeeld gebruik van een dweil met water. Wanneer de vloer erg vervuild is, kun je het beste een vloerreiniger gebruiken. Is het vloeroppervlak erg groot, dan kan je deze ook schoonmaken met een schrobmachine. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om onder de schrobmachine een witte poetspad te bevestigen.
Heb je last van die herkenbare zwarte strepen op de vloer? Deze zijn gemakkelijk schoon te maken, mits ze pas zijn ontstaan. Als ze zich al een langere tijd op je vloer bevinden wordt het moeilijker, omdat ze dan zijn ingedroogd in de vloer. Ons advies luidt dan ook om een middel te gebruiken met sterke loswekende eigenschappen.

Duurzame reiniging

In vergelijking met een normale vloer gaat een gietvloer een stuk langer mee. Dit betekent echter niet dat hij nooit slijt. Gelukkig is een gietvloer opgebouwd in lagen. Als de bovenste laag versleten is kun je deze vervangen en je vloer voorzien van een nieuwe toplaag.

Onderhoudstips om de vloer schoon te houden

  • Maak zo weinig mogelijk gebruik van schoonmaakmiddelen. De meeste zeephoudende producten zorgen voor een plakkerige vloer. Hierdoor hechten vuil en stof zich gemakkelijk aan de vloer waardoor je een contraproductief effect creëert.
  • Gebruik geen schuurspons of agressieve middelen om je vloer mee schoon te maken. Hierdoor ontstaan krassen en eventuele verblekingen op de gietvloer. Hetzelfde geldt voor het gebruik van bezems met harde haren.
  • Plaats viltjes onder je meubels ter bescherming van de vloer. Als je van plan bent meubels een ander plekje te geven raden wij aan om deze op te tillen en niet te verschuiven.
  • En tot slot, voorzie je woning van een deurmat om je vloer gemakkelijk schoon te houden.

Hulp nodig?

Ben je in het bezit van een gietvloer en wil je deze zo goed mogelijk schoon houden? Of is je vloer toe aan een nieuwe toplaag? Gietvloeren-tip helpt je hier graag bij. Wij beschikken in heel Nederland over gietvloerspecialisten. Neem nu contact op en ontvang een vrijblijvende offerte.