Hoe werkt het installatieproces van cementgebonden gietvloeren?

Cementgebonden gietvloer

Heb je ooit gedroomd van een strakke, naadloze vloer die zowel chic als praktisch is? Bij Gietvloeren-tip maken we die droom werkelijkheid met onze cementgebonden gietvloeren. Vandaag neem ik je daarom mee achter de schermen om het installatieproces van een cementgebonden gietvloer uit te leggen. 

Stap 1: De voorbereiding

Voordat we beginnen met de cementgebonden gietvloer, zorgen we ervoor dat de ondergrond schoon, droog en egaal is. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? We verwijderen oude vloerbedekkingen, vullen scheuren op en schuren waar nodig. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer perfect hecht en jij jarenlang van je vloer kunt genieten.

Stap 2: De primer

Eenmaal de ondergrond tiptop in orde is, brengen we een primer aan. Dit is als het ware de lijm die onze gietvloer met de ondergrond verbindt. We zorgen ervoor dat elke hoek en kier bedekt is, zodat de vloer overal even sterk is.

Stap 3: Het mengen van de cementgebonden gietvloer

Nu wordt het spannend! We mengen het cementgebonden materiaal tot de perfecte consistentie. Elk project is uniek, en daarom passen we het mengsel aan jouw specifieke wensen aan. Wil je een bepaalde kleur of afwerking? Geen probleem, dat regelen we!

Verschillende opties tijdens het mengen:

  • Kleuren: Droom je van een vloer in oceaanblauw of misschien zacht lavendel? Wij mixen het voor je en zorgen dat de kleur overeenkomt met jouw wens.
  • Effecten: Marmerlook, metallic of misschien iets met een textuurtje? We kunnen verschillende effecten toevoegen om jouw vloer uniek te maken.
  • Afwerkingen: Van ultra-mat tot glanzend, het kan allemaal afhankelijk van jouw stijl en voorkeur.

Stap 4: Het gieten van de cementgebonden gietvloer

Met behulp van speciaal gereedschap gieten we het mengsel gelijkmatig over de vloer. Het is een beetje zoals kunstenaars die hun canvas vullen, maar dan met cement. We werken snel en efficiënt, zodat de hele ruimte in één keer naadloos bedekt wordt.

Stap 5: Het afwerken

Nadat de vloer is gegoten, is het tijd voor de finishing touch. We strijken het oppervlak glad en zorgen voor de juiste textuur. Afhankelijk van jouw voorkeur kan dit variëren van spiegelglad tot iets ruwer voor extra grip.

Stap 6: De uitharding van de cementgebonden gietvloer

Geduld is een schone zaak, vooral als het om cementgebonden gietvloeren gaat. Het mengsel heeft tijd nodig om te drogen en uit te harden, wat meestal enkele dagen duurt. We adviseren je graag over hoe je het beste met je nieuwe vloer omgaat in deze cruciale fase.

Stap 7: Het aanbrengen van de beschermlaag

Tot slot brengen we een beschermende laag aan op de cementgebonden gietvloer. Dit zorgt ervoor dat je vloer bestand is tegen vlekken, krassen en dagelijkse slijtage. Zo blijft de cementgebonden gietvloer er jarenlang als nieuw uitzien.

Kies een cementgebonden gietvloer

Zo, dat was hem alweer, het geheime recept achter de installatie van een cementgebonden gietvloer. Het lijkt misschien veel werk, maar voor ons team van Gietvloeren-tip is het dagelijkse kost. We zorgen ervoor dat het hele proces soepel verloopt, zodat jij je kunt richten op het inrichten van je prachtig vernieuwde ruimte.

Ben je klaar om de stap te zetten naar een stijlvolle cementgebonden gietvloer die generaties meegaat? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen jouw droomvloer te realiseren. Laten we er samen wat moois van maken!