Gietvloeren, welke ondergrond is het beste?
Ondergrond
Wij brengen gietvloeren in principe op elke ondergrond worden aan. Wel moet de ondergrond aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Zo moet de ondergrond vlak, droog en bezemschoon zijn in een goede omgevingstemperatuur. Hoe beter aan deze voorwaarden wordt voldaan, des te soepeler zal het proces lopen en hoe mooier het eindresultaat zal zijn.
Zandcement dekvloer
Een dekvloer van zandcement moet vlak en strak worden aangebracht. Vervolgens moet het ongeveer 28 dagen drogen en uitharden. Een zandcement dekvloer van vier centimeter dik moet ongeveer vier weken uitharden en bij vijf centimeter dikte, vijf weken. Een week per centimeter dus. Het uitharden moet gebeuren in een omgevingstemperatuur van gemiddeld vijftien graden. Het vochtpercentage in de ondergrond mag maximaal 2,5 procent bedragen.
Calciumsulfaat/anhydriet
Ook deze ondergrond dient vlak en strak te worden aangebracht en minstens 28 dagen te drogen en uit te harden. Het maximaal toegestane vochtpercentage is 0,5 procent. Een deel van deze vloer bestaat uit gips. Bij het aanbrengen van de eerste hechtlaag, ook wel primer genoemd, kan deze weg slaan in de ondergrond. Daarom moet de primer twee keer worden aangebracht. De anhydriet ondergrond moet eerst zeer goed geschuurd worden om de bovenste laag goed weg te krijgen.
Tegelvloer
Een tegelvloer moet vlak zijn en de tegels moeten goed vast liggen. Onze specialisten verwijderen losliggende tegels en vullen ze op met epoxymortel. Een tegelvloer wordt altijd machinaal geschuurd, anders ontstaat er geen hechting op de tegel. Vanwege de voegen zal eerst de gehele vloer egaal worden gemaakt. Wanneer de tegels niet vlak liggen, zal er extra dik geëgaliseerd moeten worden.
Coatingvloer
Bij een coatingvloer maken we gebruik van twee componenten: epoxy en polyurethaanhars. Dit type gietvloer is uitermate geschikt als naadloze afwerking van bepaalde vloeren. Het werkt goed met zandcement dekvloeren en betonvloeren. De ondergrond moet vetvrij, vormvast en droog zijn. Een coatingvloer is eenvoudig te onderhouden omdat het bijna geen stof en vuil opneemt. Je hoeft enkel te dweilen en te stofzuigen. Coatingvloeren zijn leverbaar in allerlei kleuren, waardoor er voor elke woning een oplossing is.
Grindvloer
Een grindvloer is samengesteld uit puur natuurlijke materialen, zoals riviergrind- of kwartskorrels. Met hars wordt er een geheel gemaakt. Met name riviergrind is op natuurlijke wijze afgerond, waardoor de korrels gaver en ronder zijn. Kwartskorrels bestaan uit bergkristal en zijn daardoor harder van structuur. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en patronen, waardoor er voor elk interieur iets te vinden is.
Houten vloer
Belangrijke voorwaarden bij het aanbrengen van een gietvloer op een houten vloer, zijn de stabiliteit en vlakheid van de vloer. De houtplaten moeten om de 10 - 15 centimeter goed vast geschroefd zijn en de schroeven mogen niet boven het vloerniveau uitsteken. De naden van de houten vloeren worden, afhankelijk van de breedte, wel of niet opgevuld met een flexibel materiaal. Vervolgens wordt er een scheuroverbruggend weefsel aangebracht en een extra egaliseerlaag.
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact met ons op. Voor vragen wat betreft ondergronden staan we je graag te woord en geven we je advies. We hebben vestigingen door heel Nederland, dus je kunt altijd snel bij ons terecht. Gietvloeren-tip biedt een snelle en effectieve service tegen lage prijzen. Vraag dus nu alvast een vrijblijvende offerte aan!
Contact
Ons netwerk opereert door heel Nederland
Heb je vragen?
Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.