gietvloer

Onderhoud gietvloer

Onderhoud gietvloer

Het onderhouden van een gietvloer is niet heel lastig, maar er zijn een aantal dingen die je wel en niet moet doen. Hieronder zetten wij ze voor je op een rij.

Tips:

Verwijder vloeistof direct

Vrijwel alle gietvloeren zijn stof- en vloeistofdicht, dit is een fijn idee, want je wilt natuurlijk geen vlekken op je strakke gietvloer. Het is belangrijk dat je gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk verwijderd, zo voorkom je dat de vloeistof toch de kans krijgt om in je vloer te trekken. Vloeistoffen zijn makkelijk te verwijderen met een microvezeldoek.

Dweilen en vegen
Om je gietvloer strak en schoon te houden, is het aan te raden om minimaal 1 keer per week de vloer te swifferen en te dweilen. Zand en vuil kan een schurende werking hebben, het verplaatsen van meubels of het frequent lopen op de vloer met zand of ander vuil kan leiden tot krassen of ergere schade aan de vloer. Het dweilen van de vloer kun je met een sopje doen, gebruik hiervoor een speciale zeep voor gietvloeren. Het gebruik van te veel zeep of middelen met bleek kan zorgen voor vlekken en een vettig laagje op de vloer.

Meubelbeschermers
Het schuiven van zware meubels kan zorgen voor forse krassen in je gietvloer. Probeer het schuiven van meubels zo veel mogelijk te voorkomen. Het is verstandig om onder alle poten van je meubels beschermers te monteren zodat deze bij het schuiven geen krassen of andere beschadigingen meer maken. Deze beschermers zorgen er niet alleen voor dat je geen beschadigingen meer krijgt op de vloer, ze zijn ook geluiddempend.

Wanneer je regelmatig schoonmaakt, vloeistoffen niet te lang laat liggen en meubelbeschermers gebruikt, dan kan een gietvloer tientallen jaren meegaan.

Wat moet je niet doen met een gietvloer?

Schuurspons of schuurmiddel gebruiken
Het gebruik van een schuurmiddel bij het reinigen van je gietvloer zorgt voor beschadigingen aan de coating. Deze coating beschermt de daadwerkelijke gietvloer en het is dus belangrijk dat deze laag niet beschadigd. Wanneer de coating beschadigd is, kunnen vuilresten en vloeistoffen terechtkomen op de gietvloer zelf en dit kan voor vervelende beschadigingen zorgen. Ook het gebruik van een schuurspons op een gietvloer is af te raden, omdat je hier zichtbare en onzichtbare schade toebrengt aan de vloer. Gebruik bij het schoonmaken altijd een microvezeldoek of een normale gladde schoonmaakdoek.

Rubberen voorwerpen gebruiken
Gebruik geen rubberen voorwerpen op een gietvloer. Rubber kan weekmakers bevatten, die worden gebruikt om kunststof flexibel te maken, en kunnen geleidelijk aan vrijkomen uit rubberen voorwerpen. Voorbeelden van dit soort voorwerpen zijn deurmatten, rubberen wieltjes, fietsbanden, snoeren of opblaasbare voorwerpen. Zorg ervoor dat wanneer je deze voorwerpen in huis hebt, je ze niet in direct contact met de grond neerzet, maar ergens op zet.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Offerte aanvragen?

Ben je benieuwd wat een gietvloer aanleggen voor jou kost? Wij brengen je in contact met de beste gietvloer specialisten en vloerleggers bij jou in de buurt. Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan voor meer informatie.

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.