gietvloer

Onderhoud van je gietvloer, voor woningen, winkels en bedrijven

Een gietvloer is onderhoudsarm

Eén van de grote voordelen van een gietvloer is het weinige onderhoud dat het vergt. Je kunt je vloer droog of vochtig reinigen. Kies om de duurzaamheid van je gietvloer te vergroten op de lange termijn voor onderhoud door Gietvloeren-tip.

Droge reiniging

Een gietvloer is door het gladde oppervlak goed te reinigen met een stofzuiger met zachte borstel (parketborstel). Op deze manier wordt alle stof opgezogen. Ook is het mogelijk om met behulp van een swiffer te reinigen, er zijn verschillende maten verkrijgbaar, afhankelijk van de ruimte die moet worden schoon gemaakt. Door droog reinigen wordt het ergste vuil en stof verwijderd.

Vochtige reiniging

Door de dichtheid van de gietvloer is een vochtige reiniging met een dweil goed mogelijk. Meestal volstaat het om te dweilen met enkel koud of lauw water. Een schoonmaakmiddel is niet direct noodzakelijk. Heb je last van hardnekkige vlekken, probeer het dan met een vloerreiniger. Gebruik geen heet water, dit kan sporen nalaten.

Streepvorming

Streepvorming door schoenstrepen is over het algemeen gemakkelijk verwijderbaar met een doek. Het is wel van belang dat de strepen zo snel mogelijk worden verwijderd, zodat ze niet de kans krijgen in te drogen. Wanneer ze zijn ingedroogd zijn ze namelijk lastiger te reinigen. Wanneer dat toch gebeurt, laat dan een onderhoudsmiddel vijf minuten intrekken en verwijder de strepen met een zachte doek. Laat de zachte doek eerst in de oplossing met onderhoudsmiddel dompelen en leg het vervolgens op de schoenstreep.

Onderhoud op lange termijn

Een gietvloer mag dan wel slijtvast zijn, op lange termijn zal er wel wat slijtage ontstaan. De gietvloer bestaat uit meerdere lagen, alleen de toplaag kan worden vernieuwd. De vloer wordt licht opgeruwd en voorzien van een nieuwe toplaag. Bij een goed onderhouden gietvloer is deze behandeling na ongeveer tien jaar nodig.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Heb je vragen over het reinigen van je gietvloer? Onze medewerkers van Gietvloeren-tip geven je graag advies en tips. Wij bieden professioneel onderhoud aan tegen scherpe prijzen. Wij hebben vestigingen in heel Nederland, dus altijd bij jou in de buurt. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.