gietvloer

Polyurethaan gietvloeren, stijlvol en beresterk voor woningen, winkels en bedrijven

Polyurethaan gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een kunststof gietvloer die erg geschikt is voor in een woning. Het is vergelijkbaar met een epoxy gietvloer, maar het heeft enkele voordelen ten opzichte van epoxy. Zo is het materiaal zachter, wat het wooncomfort verhoogt en tevens scheuren voorkomt.

Voordelen polyurethaan gietvloeren

Aan polyurethaan gietvloeren zijn een tal van voordelen verbonden. Ten eerste is de vloer zeer elastisch en verend, waardoor de gietvloer niet alleen aangenaam zacht aanvoelt, maar ook niet scheurt wanneer de ondergrond flexibel is. Ten tweede werken polyurethaan gietvloeren scheuroverbruggend en zijn daarom zeer geschikt om over houten vloeren aan te brengen. Wanneer de ondergrond echter scheurt, kan het voorkomen dat ook de PU vloer doorscheurt of een streep achterlaat, net als bij een elastiek.

Daarnaast werkt dit kunststof prima in combinatie met vloerverwarming, waardoor je niet alleen een comfortabele ondergrond hebt, maar ook kunt besparen op de stookkosten. PU voelt van zichzelf al redelijk warm aan, vergeleken met andere vloersoorten, maar met vloerverwarming heb je het hoogste wooncomfort. Ook zijn polyurethaan gietvloeren erg onderhoudsvriendelijk. Je hoeft de vloer enkel te dweilen of te stofzuigen. Er blijft immers geen vuil achter in naden of voegen. Dit materiaal is zeer toepasbaar voor een woning waar kinderen in rondrennen en spelen. Doordat het zacht is zal een kind zich minder snel bezeren bij een ongelukje.

Kwaliteit

Tussen verschillende PU gietvloeren zitten grote kwaliteitsverschillen. Er zit bijvoorbeeld verschil in dikte, zuiverheid en pigmentpercentages, wat leidt tot grote verschillen in uitstraling, gebruiksgemak en duurzaamheid. Het is belangrijk dat het aanleggen van deze ondergrond op een professionele wijze gebeurt en dat de juiste materialen worden gebruikt. Overleg daarom altijd met een ervaren vakman over de mogelijkheden van het kunststof, zodat je de beste kwaliteit krijgt in jouw woning of bedrijfspand. Onze vakmannen staan graag voor je klaar.

Mogelijkheden

Polyurethaan gietvloeren zijn onder andere geschikt voor woningen, met name met een moderne inrichting, of voor bedrijfspanden. De geluidsdempende kwaliteit maakt het kunststof erg geschikt voor kantoren, doordat er minder afleiding wordt gecreëerd door allerlei geluiden en voetstappen. Je kunt tevens kiezen tussen verschillende kleuren en kleurencombinaties. Kies bijvoorbeeld voor een rustige en eenzijdige kleur of juist voor een drukke en explosieve structuur. Overleg met één van onze vakmannen over de mogelijkheden.

Voor meer informatie over polyurethaan gietvloeren neem je contact met ons op, wij helpen je graag. Wij bieden hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Vraag daarom gelijk een vrijblijvende offerte aan om de mogelijkheden te bekijken voor uw persoonlijke situatie.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Wat is polyurethaan?

Polyurethaan is een kunststof dat wordt gemaakt van aardolie. Het is de opvolger van epoxy en heeft een aantal overeenkomsten. PU is hard maar ook flexibel en geluidsdempend. Voorwerpen die op een PU vloer vallen maken minder lawaai dan bij bijvoorbeeld een epoxyvloer. Het materiaal is vloeistofdicht, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor lekkages. PU is bovendien erg geschikt als gietvloer voor een woning met een moderne inrichting, kantoren of andere bedrijfspanden. In panden waar men kiest voor een PU vloer, worden vaak minder strenge eisen aan de ondergrond gesteld.