p

Prijs van gietvloeren - wat kost een gietvloer?

Prijs gietvloer

Wanneer je op zoek gaat naar een gietvloer is naast de kwaliteit en de mogelijkheden van het materiaal ook de prijs van groot belang. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal arbeidsuren en of je voor epoxy, polyurethaan of beton kiest.

Waar is de prijs van jouw gietvloer op gebaseerd?

Wanneer je op zoek gaat naar de gemiddelde prijs voor een gietvloer, kom je niet één getal tegen. Dit heeft te maken met een aantal factoren:

  • Aantal lagen

Voordat je gietvloer helemaal af is, gaan er een aantal arbeidsuren aan vooraf. Een stevige ondergrond is al een goede basis, maar de vloer zelf wordt ook nog opgebouwd uit een aantal lagen. Gemiddeld zijn er vier lagen nodig; de ondergrond (met eventueel daaronder een vloerverwarming), de primer, de tussenlagen en de coating.

  • Voorbereiding

Als aanvulling op het aantal arbeidsuren is het ook van belang of de specialist gelijk kan beginnen met de gietvloer leggen. Moet de ondervloer eerst nog bewerkt worden, of wil je eerst een vloerverwarming aan laten leggen? Dan stijgt ook de totale prijs.

  • Samenstelling

Naast het benodigde aantal lagen heeft het materiaal van je gietvloer een grote invloed op de prijs. Epoxy is wat dunner materiaal vergeleken met polyurethaan en daarom wat goedkoper. Voor polyurethaan wordt er niet één prijs gehanteerd. Dit materiaal is namelijk verkrijgbaar in de varianten met of zonder uv-bescherming. Zoals de naam al aangeeft, beschermt deze coating je gietvloer tegen zonlicht zodat je minder snel te maken krijgt met verkleuring.

  • Oppervlakte

Wil je eerst alleen een gietvloer in je hal en later eventueel nog in de rest van je woning? Laat deze hele klus dan gelijk uitvoeren, dit scheelt enorm in de prijs. In principe betaal je de klus per vierkante meter, bij grotere oppervlaktes vanaf vijftig vierkante meter krijg je vaak staffelkorting. Hierdoor ben je honderden euro’s goedkoper uit.

De kosten

Bovenstaande factoren kunnen invloed hebben op de prijs van jouw vloer. Maar aan welke bedragen per vierkante meter moet je ongeveer denken?

  • Epoxy: 60 - 100 euro
  • Polyurethaan: 75- 100 euro
  • Beton: 90 – 140 euro

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Laat een offerte opstellen

Het is ook mogelijk om een offerte op te laten stellen door onze specialisten. Zo ben jij precies op de hoogte van de prijs van jouw nieuwe gietvloer. Daarnaast is het mogelijk om een prijsopgave op te stellen met en zonder staffelkorting. Geef jouw voorkeuren aan ons door via het contactformulier. Onze specialisten maken dan voor jou een offerte op maat.