gietvloer

PU gietvloeren

PU gietvloeren

Ben je opzoek naar een nette, nieuwe vloer? Ga dan voor een PU gietvloer. PU gietvloeren raken de laatste jaren steeds meer in trek bij de consument. Waar ze vroeger nog werden geassocieerd met bedrijfsvloeren, zijn ze tegenwoordig overal te vinden. De reden dat PU gietvloeren zo hip zijn hebben ze voornamelijk te danken aan de vele voordelen die de vloeren met zich meebrengen. Een PU vloer vereist heel weinig onderhoud, ze zijn hygiënisch, makkelijk schoon te houden en ze gaan erg goed samen met vloerverwarming.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is een vloer van polyurethaan. Polyurethaan is een kunststof dat bestaat uit een hard en een zacht segment. De stof die wordt gebruikt voor PU vloeren bestaat uit een lange verbinding tussen harde en zachte segmenten, wanneer één van deze segmenten wordt weggehaald zal het materiaal bros of juist stroperig worden. De combinatie van de segmenten zorgt voor een sterke, buigzame en slijtvaste substantie die geschikt is om een vloer mee te gieten. Doordat deze vloeren geen naden hebben geven ze een strakke uitstraling. Bovendien zijn PU gietvloeren erg makkelijk in onderhoud en gaan ze tot 30 jaar lang mee.

Een PU gietvloer bestaat uit 5 verschillende lagen

- Primerlaag
- Egalisatie laag
- Kunststof gietvloer
- Eerste toplaag
- Tweede toplaag

De verschillende lagen zorgen voor een sterke hechting aan de ondervloer en een goede bescherming van de toplaag.

De voor- en nadelen van een PU gietvloer:

+ De vloer is naadloos en ziet er strak uit
+ PU gietvloeren zijn onderhoudsarm, makkelijk te reinigen en vloeistofdicht
+ PU gietvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming
+ Door het elastische materiaal zal de vloer niet scheuren

x Een PU vloer is gevoelig voor krassen
x Er is minder keuze in de afwerking dan bij epoxyvloeren
x Het gieten van een PU gietvloer duurt 4 tot 5 dagen
x Het plaatsen van een PU gietvloer geeft geuroverlast

Hoe duur is een PU gietvloer?

De prijs die je betaalt voor een PU gietvloer is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal vierkante meters, de arbeidskosten, de staat van de ondervloer en de dikte van de te leggen vloer. Wij zullen je een indicatieprijs geven.

Voor een vloeroppervlakte van 50m² betaal je een vaste prijs van ongeveer tussen de €4000 en €5000. De prijs van een gietvloer wordt natuurlijk lager bij een groter oppervlak. Tussen de 50 en 100 m² betaal je ongeveer €80 per m². Tussen de 100m² en 150m² betaal je nog maar €66 per m², enzovoorts.

Kleur en design

Een groot voordeel van een vloer van polyurethaan, is dat deze in principe in elke RAL-kleur gegoten kan worden. De kleur vloer die het meest voorkomt is in betonkleur, dit geeft een strakke industriële look aan een ruimte. Je kunt ook kleuren mengen, dit geeft een erg mooi effect.

Hiernaast kun je nog kiezen voor een matte of glanzende toplaag. Een glanzende toplaag is vuil het minst zichtbaar op, bovendien is het makkelijker schoon te maken. Een matte toplaag geeft daarentegen een luxere uitstraling.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Verschillende ondervloeren

Bij het (laten) leggen van een PU vloer is het hebben van een geschikte ondergrond erg belangrijk. Geschikte ondervloeren voor een PU vloer zijn:

- Gietvloer op tegels
Tegels zijn geschikt om als ondervloer te gebruiken. Wel dienen de tegels dicht tegen elkaar aan te liggen, of ze moeten eerst geëgaliseerd en opgeruwd worden. Ook een kleine gietlaag kan dienen als egalisatie laag wanneer de niveauverschillen niet te groot zijn in de vloer.

- Gietvloer op hout
Een nette, rechte houten vloer is een geschikte ondervloer voor een PU gietvloer. De houten vloer moet wel stevig genoeg zijn. Door de luchtvochtigheid kan een houten ondervloer wel krimpen of uitzetten. Het is verstandig om je houten ondervloer te beschermen met een extra geluidsisolerende laag voordat je de vloer giet. Dit kan wel extra kosten met zich meebrengen.

- Gietvloer op beton
Beton is één van de meest gebruikte ondervloeren voor een PU gietvloer. Het beton hoeft alleen opgeschuurd te worden met een betonschuurmachine. Doordat de vloer een ruw oppervlak krijgt, biedt dit een erg goede hechting met de gietvloer.

- Gietvloer op natuursteen
Een PU gietvloer is prima te gieten op natuursteen. Voorwaarden hiervoor zijn dat de tegels goed vast zitten en vlak liggen. Bij het aanbrengen van een gietvloer op natuursteen wordt vaak een extra egalisatie laag aangebracht om oneffenheden te voorkomen.

- Gietvloer op chape
Een chape heeft een ruwe structuur, dit maakt hem ideaal als ondervloer voor een PU gietvloer. De verschillende lagen die worden aangebracht hechten en mengen met de chape wat zorgt voor een goede hechten met de vloer. Een chape moet natuurlijk goed vastzitten aan de ondergrond en mag niet loslaten, dit kan later zorgen voor schade aan de vloer.

Ongeschikte ondervloeren

Linoleum, marmoleum, zeil en kurk zijn over het algemeen niet geschikt als ondervloer voor gietvloeren. Dit komt door de slechte hechting met een de kunststof gietvloer. Een vakman zal doorgaans een aanhechtingsproef uitvoeren om te controleren of de ondervloer geschikt is voor het leggen van een gietvloer, hiermee wordt voorkomen dat de vloer later alsnog beschadigt of oneven wordt. Wanneer je één van bovenstaande vloeren hebt is het natuurlijk altijd mogelijk om de vloer te verwijderen en er alsnog een gietvloer op te leggen.

Mogelijkheden PU gietvloer

Een PU gietvloer is erg goed te combineren met vloerverwarming. Doordat de PU vloer licht elastisch is, reageert deze goed op temperatuurwisselingen. Een kunststof vloer geleid warmte ook heel goed. Je verhoogt hierdoor je wooncomfort, terwijl je energierekening verlaagt!

Een PU gietvloer is ook geschikt voor in de badkamer. Doordat de vloer naadloos en vloeistofdicht is stroomt het douchewater makkelijk weg en laat nauwelijks natte plekken over. Water kan niet in naden of kieren gaan schimmelen omdat de vloer naadloos is, dit helpt bij aan een lange levensduur van jouw badkamervloer!

Gratis offerte voor een gietvloer ontvangen?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een gietvloer? Kies voor een professioneel bedrijf, hierdoor ben je verzekerd van een mooi eindresultaat. Met één klik op de knop ontvang je zo snel mogelijk offertes van vloerspecialisten bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies voor een kwalitatieve, professioneel gelegde PU vloer voor de laagste prijs!

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.