p

Renovatie van je gietvloer, voor woningen, winkels en bedrijven

Gietvloer renovatie

Een gietvloer gaat tientallen jaren mee. Het kan voorkomen dat na verloop van tijd de toplaag van je vloer verkleurd, zichtbaar is beschadigd of dat je zelf graag een nieuwe kleur coating wilt. In dit geval is het tijd voor renovatie van de gietvloer. Vaak binnen twee dagen klaar en goedkoper dan de aanleg van een compleet nieuwe vloer.

Welke mogelijkheden bij renovatie?

Vooral in bedrijfsruimtes of drukke huishoudens slijt de gietvloer snel. Wanneer je net een nieuwe vloer hebt laten leggen, hoef je niet gelijk het jaar erop al onderhoud uit laten voeren. Maar kijk in ieder eens per twee jaar hoe het is gesteld met de kleur van je vloer en of je scheuren en andere beschadigingen ziet. Schijnt de zon voortdurend op jouw vloer? Houd er dan rekening mee dat de gietvloer in dit geval sneller zal verkleuren. Onze specialisten bieden de volgende opties voor renovatie van jouw gietvloer.

Nieuwe coating

De specialist brengt de nieuwe coating aan van jouw keuze. De meest gekozen optie is een transparante laag, deze is namelijk geschikt voor elke gietvloer. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een coating met een compleet nieuwe kleur wanneer je bijvoorbeeld de woonkamer een compleet nieuwe look wilt geven. Is de kans groot dat je vloer snel verkleurd door het vele zonlicht? Kies dan voor een coating gericht met uv-bescherming, zodat de kleur van jouw gietvloer langer meegaat.

Herstellen beschadiging

Is je gietvloer slechts op één plek beschadigd en is de rest van je gietvloer nog niet toe aan renovatie? Dan schuurt de vakman alleen dit stukje goed op, vervolgens brengt hij een primer aan. Nadat deze primer goed is opgedroogd, krijgt dit stukje gietvloer de juiste kleur coating zodat deze weer aansluit op de rest van de vloer. Wanneer er een scheur in de gietvloer zit, kan dit opgelost worden door hier eerst mengsel in te gieten. Zitten er meerdere scheuren in de vloer? Dan is plaatselijke renovatie waarschijnlijk niet voldoende. Ga op zoek naar de oorzaak van deze scheuren. Schakel eventueel een specialist in voor hulp.

Renovatie na aantasting structuur

Het kan voorkomen dat na enkele jaren de structuur van de vloer niet meer hetzelfde aanvoelt. Ingesleten vuil (bijvoorbeeld zand) of vochtschade kan hiervan de oorzaak zijn. Schakel voor deze vorm van renovatie altijd een specialist in. In dit geval moet eerst de bovenste laag van de vloer verwijderd worden en de oorzaak van deze schade worden opgespoord. Vervolgens gaat de specialist met jou in overleg of renovatie voldoende is of dat je beter kunt kiezen voor een nieuwe gietvloer.

Wil je snel meer informatie over renovatie? Kom in contact met onze specialisten door middel van het formulier.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.