Tips voor het onderhouden van je polyurethaan gietvloer

Polyurethaan gietvloer

Welkom bij Gietvloeren-tip, waar we niet alleen de droom van prachtige, naadloze vloeren werkelijkheid maken, maar ook graag uitleggen hoe je jouw vloer lang mooi houdt. Vandaag neem ik je mee in de wereld van polyurethaan gietvloeren en vertel ik je hoe je met enkele gemakkelijke stappen jouw vloer in topconditie houdt. Dit is veel makkelijker dan je zou denken!

Houd je polyurethaan gietvloer lang mooi

Laten we beginnen bij het begin: polyurethaan gietvloeren zijn populair vanwege hun strakke uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Maar, zoals bij alles dat waarde heeft, moet je goed voor je vloer zorgen om hem in topconditie te houden. Geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn. Als je deze tips volgt komt het allemaal goed.

Dagelijkse zorg

De dagelijkse verzorging van je polyurethaan vloer is verrassend simpel. Een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstelkop is alles wat je nodig hebt om stof en los vuil te verwijderen. Vermijd harde borstels, die kunnen namelijk krassen achterlaten, en dat wil je natuurlijk niet.

Wekelijkse schoonmaak

Eens per week een dweilbeurt geeft je vloer die frisse uitstraling. Maar let op: een polyurethaan vloer houdt niet van te veel water. Gebruik een goed uitgewrongen dweil en een mild schoonmaakmiddel, speciaal ontworpen voor gietvloeren. Dit voorkomt strepen en houdt je vloer stralend.

Toch gemorst op je polyurethaan gietvloer? Geen paniek!

Ongelukjes gebeuren. De sleutel is snel handelen. De meeste vlekken, zoals die van koffie of wijn, kunnen eenvoudig worden verwijderd met een beetje water en zeep. Voor hardnekkige vlekken kan een speciale reiniger nodig zijn, maar gebruik nooit schurende middelen, die kunnen je vloer beschadigen.

Bescherm je polyurethaan gietvloer

Bescherm je polyurethaan gietvloer tegen krassen door viltjes onder meubelpoten te plaatsen en vermijd het slepen met zware voorwerpen. En onthoud ook: hoge hakken en scherpe voorwerpen zijn geen vrienden van je polyurethaan gietvloer.

Jaarlijks onderhoud

Een jaarlijkse controle door ons team kan ook wonderen doen. We kunnen kleine beschadigingen repareren en een beschermende laag aanbrengen om je vloer die extra glans te geven. Het is de kers op de taart voor het onderhoud van je vloer.

Klanten ervaring met het onderhoud van een polyurethaan gietvloer

Laatst sprak ik met Eva, een klant die aanvankelijk wat zorgen had over het onderhoud van haar nieuwe polyurethaan gietvloer. Ze was bang dat het een hele opgave zou zijn om de vloer mooi te houden. Ik heb haar toen deze onderhoudstips gegeven die we bij Gietvloeren-tip adviseren. Eva vond het onderhoud uiteindelijk kinderspel. Ze vertelde me hoe eenvoudig het schoonmaken nu voor haar is en dat haar vloer er altijd uitziet alsof hij net nieuw gelegd is. Ze was zo enthousiast dat ze ons aan iedereen aanbeveelt. Het doet me natuurlijk goed te horen dat onze klanten zo tevreden zijn en dat ik daar aan bij kan dragen.

Jouw vloer, onze zorg

Bij Gietvloeren-tip geloven we dat een prachtige polyurethaan gietvloer een aanwinst is voor elk huis of bedrijf. Met deze eenvoudige onderhoudstips zorg je ervoor dat je polyurethaan gietvloer niet alleen vandaag er mooi uitziet,  maar ook nog vele jaren stralend blijft. Heb je vragen of wil je meer tips? Ons team staat altijd voor je klaar. Neem vandaag nog contact op met Gietvloeren-tip voor meer informatie, advies of onderhoudservice.