gietvloer

Troffelvloer

Troffelvloer

Een troffelvloer, ook wel een mortel-, PMMA- of acrylaatvloer genoemd, is een vloer die gemaakt is van het kunststofmateriaal PMMA. Dat staat voor Polymethylmethacrylaat. Dit type vloersysteem heeft een dikte van 4 tot 5 millimeter en bestaat uit 4 lagen.

Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer

Troffelvloeren worden vaak verward met gietvloeren, wat best logisch is omdat een troffelvloer in sommige gevallen erg veel eigenschappen van een gietvloer kan hebben. Toch is er één belangrijk verschil en dat is het type materiaal. Troffelvloeren zijn gemaakt op basis van acrylaat en een gietvloer op basis van epoxy of kunststof. Acrylaat wordt in tegenstelling tot epoxy en kunststof erg snel hard, waardoor je de vloer in 1 dag kunt leggen. Epoxy heeft 24 uur per laag nodig om hard te worden en wordt vaak gegoten in 3 lagen.

In de manier van aanbrengen zit ook een verschil. Een gietvloer wordt gegoten en een acrylaatvloer wordt gesmeerd. Qua dikte verschillen de vloeren ook van elkaar, een gietvloer heeft vaak een dikte van 2 tot 3 millimeter. Een troffelvloer heeft een dikte van 4 tot 5 millimeter. De reden dat een troffelvloer dikker is, heeft te maken met een flexibele tussenlaag die ervoor zorgt dat spanningen kunnen worden opgevangen, hierdoor is een troffelvloer ook mechanisch belastbaar, een gietvloer is dat vaak niet. Wel is het bij een gietvloer mogelijk om de vloer tussen de 2 lagen in, in te laten strooien. Hierdoor kan de vloer meer spanning opvangen.

Een troffelvloer heeft meer mogelijkheden wat betreft afwerking. Van glad tot zwaar antislip. Een gietvloer wordt altijd glad afgewerkt, hierdoor is een troffelvloer veel aantrekkelijker in bijvoorbeeld de horecasector en in openbare sanitaire ruimtes.

Tot slot zijn troffelvloeren ook gangbaarder in de buitenlucht. Dit soort vloeren reageren, in tegenstelling tot gietvloeren, weinig op temperatuurverschillen, regen en sneeuw.

De voor- en nadelen van een troffelvloer

Een troffelvloer is vloeistofdicht en naadloos, waardoor er geen vloeistoffen of viezigheid onder de vloer kunnen komen. Hierdoor is de vloer ook makkelijk schoon te maken. Een troffelvloer is zwaar mechanisch belastbaar, in tegenstelling tot veel gietvloeren. Ook is de vloer kras- en uv-bestendig, slijtvast en erg duurzaam. Doordat het oppervlak erg ruw opgeleverd kan worden is een troffelvloer erg populair in wasstraten, werkplaatsen, de food- en horecasector en in sanitaire ruimtes.

Een troffelvloer heeft ook nadelen. Het leggen van een troffelvloer neemt ongeveer 5 dagen in beslag (inclusief droogtijd), dat is best lang vergeleken met sommige type gietvloeren. In een troffelvloer zijn grind- of kwartskorrels verwerkt, dit geeft de vloer een ruwe en industriële look (dit kan ook een voordeel zijn). Ten slotte vergt het leggen van een troffelvloer veel ervaring en is het dus af te raden om dit zelf te doen.

Wat kost een troffelvloer?

De prijs van een troffelvloer is goedkoper dan die van de meeste gietvloeren. Tot een oppervlakte van 50m² betaal je, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaalkosten ongeveer €80 per m². Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper de vloer wordt per vierkante meter. Een vloer tussen de 50m² en 100m² kost zo’n €70 per vierkante meter. Wanneer je een grote vloer wilt leggen van zo’n 200 vierkante meter dan betaal je €60 per m².

Ben je benieuwd hoeveel een troffelvloer voor jou kost? Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan en krijg verschillende prijsopgaves van specialisten bij jou uit de buurt.

Hoe wordt een troffelvloer gelegd?

Het aanleggen van een troffelvloer is een flinke klus die ongeveer 5 dagen duurt. Hoe meer lagen er worden gelegd, hoe langer het duurt.

1. Voorbehandeling
Een troffelvloer hecht alleen goed wanneer de ondervloer is behandeld is van tevoren. Dit houdt in dat de ondervloer recht, ruw, vet- en stofvrij dient te zijn. Sommige ondervloeren hechten beter dan andere ondervloeren.

2. Primerlaag
Nadat de ondervloer ruw en vetvrij is gemaakt, wordt er een speciale primerlaag aangebracht die ervoor zorgt dat de troffelvloer goed hecht aan de ondervloer. Deze primerlaag moet 24 uur drogen voor de vloer gelegd kan worden.

3. Aanbrengen van de vloermortel
Wanneer de hechtprimer goed is gedroogd is het tijd om de vloermortel aan te brengen. Dit gebeurt handmatig met een vlakspaan of een troffel. Wanneer de vloermortel aangebracht is wordt deze meteen vlak gemaakt zodat de vloer geen tijd heeft om hard te worden. Dit proces wordt herhaald totdat de vloer de gewenste dikte heeft.

4. Afwerking van de vloer
Wanneer de vloer gelegd en hard is, is het tijd om de vloer af te werken. Dit wordt gedaan met coatinglagen. Deze coatinglagen zorgen ervoor dat de vloer beschermd is tegen krassen, vloeistofdicht is en in sommige gevallen wordt er een coating aangebracht met een antislip werking.

Contact

Waterdicht

Hygiënisch

Brandvertragend

Geluiddempend

Onderhoudsvrij

Naadloos

In alle kleuren

Perfect te reinigen

kleuter op gietvloer %Plaats%

Hoe houd je een troffelvloer schoon?

Troffelvloeren hebben weinig onderhoud nodig en zijn erg gemakkelijk om schoon te houden. Doordat de vloer naadloos is, kan er geen vuil doordringen in de vloer. Het vegen van je schoenen voor het lopen op de vloer wordt aangeraden, dit zorgt ervoor dat de coatinglagen niet beschadigen op den duur door het schuren van zand. Is de vloer toch erg vies geworden, gebruikt dan eerst een stofzuiger. Vervolgens kun je een dweil gebruiken met een alkalisch reinigingsmiddel zonder zeep of polymeer. Zorg er ook voor dat het schoonmaakmiddel dat je gebruikt niet laagschuimend is en een PH-waarde van 7 tot 13 heeft. Het gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen kan schade toebrengen aan je troffelvloer. Wanneer je de vloer regelmatig schoonmaakt kan de vloer tientallen jaren meegaan, afhankelijk van waar de vloer gebruikt wordt.

Benieuwd naar wat een troffelvloer voor jou kost?

Kies bij het leggen van een troffelvloer voor een specialist. Het leggen van een troffelvloer is vakwerk. Verzeker jezelf van een goed resultaat!
Ben je benieuwd naar wat een troffelvloer voor jou kost? Wij zoeken de beste specialisten bij jou uit de buurt, door de prijzen te vergelijken vind je snel en gemakkelijk de specialist met de laagste kosten. Het aanvragen van offertes is gratis, je zit nergens aan vast!

Ons netwerk opereert door heel Nederland

Heb je vragen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een gietvloer? Wil je ook een moderne en gemakkelijke vloer in je woning? Neem dan even contact op met één van onze vakmannen. Via deze website neem je gemakkelijk online contact op met het beste gietvloerenbedrijf bij jou in de regio. Vraag meer informatie aan, maak een afspraak of doe meteen een prijsaanvraag. Wij horen graag van je en helpen je meteen verder in je zoektocht naar de perfecte gietvloer.

Coatings

Onze vakmannen hebben al op vele plaatsen in Nederland met veel succes gietvloeren mogen leggen. Tevredenheid verspreidt, dus de aanvragen worden steeds talrijker. De pijlers van ons succes zijn onze uitstekende garantievoorwaarden en onze gekwalificeerde vakmensen. Zij hebben allen een meedenkende en klantvriendelijke instelling, en hanteren altijd een snelle, efficiënte en persoonlijke service. Door de landelijke dekking van ons netwerk aan specialisten in gietvloeren zijn we je overal in Nederland van dienst.